Covıd-19

Diş Hekimliğinde COVID-19'un Önlenmesinde Bireysel Koruyucuların Giyilmesi

Covıd-19 Pandemisinin Normalleşme Sürecinde Uygulanacak Dental İşlemler İçin Klinik Çalışma Rehberi

Diş Hekimliği Pratiğinde Koronavirüse Karşı Önlemler

Yeni Koronavirüs İçin Korunma Yöntemleri

Fakültemizde Koronavirüse Karşı Dezenfektan İşlemleri Yapılmaktadır. 

HES KODU UYGULAMASI

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca, COVID-19 nedeniyle alınan tedbirler kapsamında “Hayat eve sığar (HES)” uygulaması, tüm kamu kurumlarında randevu talepleri öncesi ve kamu kurumlarına girişlerde kullanılacak olup, Fakültemize başvuracak olan hastalarımız, veli ve öğrenci ziyaretleri ile diğer misafirlerimiz için  HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. HES Kodu olmayanlar aşağıdaki bilgileri kullanarak HES kodu oluşturabilmektedirler.

Sağlıklı Günler Dileriz.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar), Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, vatandaşların ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmalarına yarayan bir kodtur. Paylaşılan HES kodları, uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilmektedir. 

HES KODU NASIL ALINIR?

- HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilmektedir.

- HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilmektedir. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. 

 
background image