Prof. Dr. Nurdan ÖZMERİÇ KURTULUŞ

DEKANIN MESAJI

Yükseköğretim Kurumlarının en önemli görevi öğrencilerine meslek icra etme yeterliliği kazandırmak kadar onlara bilgiyle beraber çağın tüm teknolojik imkanlarını da sunabilmektir. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş yılı itibariyle diş hekimliği eğitimi veren en köklü okullarımızdandır. 1968 yılında o zamanki adıyla “Ankara Diş Hekimliği Yüksekokulu” olarak kurulmuş ve 1982’de yeni kurulan Gazi Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Diş Hekimliği Fakülteleri içinde en fazla öğretim üyesi kadrosuyla en başta yer almaktayız. Değerli hocalarımızın yetiştirdiği öğrenciler şimdi yurdun dört bir yanında açılan diğer fakültelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yapmaktadırlar.

Gazi Diş Hekimliği Fakültesi bir ekoldür. Yetiştirdiğimiz diş hekimleri klinik tecrübeleri ve mesleki bilgileri ile her zaman tercih edilen hekim olmaktadırlar. Türkiye’de Ulusal Çekirdek Eğitim Müfredat ve eğitim akreditasyonu çalışmalarında da hızla yol almaktayız.

Diş hekimliği eğitimi zorlu bir süreçtir. Misyonumuz bu zorlu yolda sevgili öğrencilerimize rol model olarak, onlarla elele yürümektir.

Vizyonumuz gelecekteki diş hekimliği eğitimi, pratiği ve araştırmayı tanımlarken ideal standartları kurmaktır. Bu vizyonu rehber alarak yüzümüzü bilimin ışığına döndük.

Disiplinlerarası ve disipliniçi öğrenmeyi teşvik ederek eğitim, araştırma ve hasta bakımını kapsayan, biribirini etkileyen ve geliştiren bu üçlü mekanizmayı çalıştıracak bir akademik merkez olma hedefindeyiz.

Kişisel olarak, doktora eğitimim sırasında katıldığım Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim elemanı ve daha sonrasında öğretim üyesi olarak 29 yıldır hizmet etmekte ve bu hizmetimi Dekan olarak sürdürmenin onur ve gururunu yaşamaktayım.

Öğrenci odaklı bir okul ve öğretim kadrosu olarak bu hedeflere ulaşmak için her zaman olduğu gibi tüm akademik ve idari personelimizle yoğun olarak çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültemizi Türkiye’de ve Dünya’da üst sıralara taşıyacağız.

DEKAN ÖZGEÇMİŞ