Fakültemiz Misyon, Vizyon, Amaçlar ve Temel Değerlerimiz

Fakültemiz Misyon, Vizyon, Amaçlar ve Temel Değerlerimiz

Misyon: Bilim ve teknoloji ışığında hayat boyu eğitimini sürdürecek, etik değerlere bağlı lider vasıflı, etkin rol model olabilecek diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmek, alanında öncü bilimsel araştırmalar yapmak ve topluma kaliteli ağız diş sağlığı hizmeti sunmaktır.

 

Vizyon: Üst düzey eğitim veren, kaliteli sağlık hizmeti sunan, teknolojiyi geliştiren ve kullanan, nitelikli araştırma faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören saygın ve öncü bir diş hekimliği fakültesi olmaktır.

 

Amaçlar: Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eğitim programı; öğrenci merkezli eğitim ve nitelikli araştırma faaliyetleriyle yeterli bilgi ve donanıma sahip ve mesleki becerileri yetkin bir şekilde gerçekleştirebilen, klinik tecrübesi yüksek, ulusal ve uluslararası literatürdeki mesleki gelişmeleri takip eden, hayat boyu eğitimi benimsemiş, akademik düşünme yeteneğine sahip diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakültemiz vermiş olduğu eğitimin yanı sıra paydaşlarıyla uyum içinde çalışmayı, hasta memnuniyetini ön planda tutmayı, nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmayı ve toplumun gelişimine katkıda bulunmayı da amaçlamaktadır.

 

Temel Değerlerimiz:

  • Atatürk ve laik cumhuriyetin ilkelerine bağlı olmak,

  • Bilginin ve bilimin evrenselliğine inanmak,

  • Etik ve akademik değerlere bağlı olmak,

  • Hukukun üstünlüğüne ve temel insan haklarına inanmak,

  • İlerici ve yenilikçi olmak.

 

background image