Gazi Üniversitesi Vizyon Konferansları-11: Lokalize Kemik Eksikliği Durumlarında İntraoral Greft Uygulamaları
25 Mayıs 2022 | 10:30

Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen vizyon konferansları serisinin on birincisi “Lokalize Kemik Eksikliği Durumlarında İntraoral Greft Uygulamaları” konu başlığıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör’ün yaptığı konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, davetli konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat konuşmasında, eğitimin sadece diplomayla sınırlı olmadığını yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Fazlı Polat, hem kurumsal açıdan hem de etkinliklere katılım gösteren ilgi duyan herkese katkıda bulunmak açısından bu tür etkinliklerin düzenlemesinin öneminden bahsetti.

Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör açılış konuşmasında, diş hekimliğinden mezun olanların hem mesleki hem de bürokratik alanlarda başarılı işlere imza attıklarının altını çizerek davetli konuşmacı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk verdiği konferansta, günümüzde diş hekimliğinde kaybedilmiş dişlerin restorasyonunda dental implantların en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında yer aldığını söyledi. Hastaların dental implantlarla başarılı bir şekilde tedavi edilebilmelerinde pek çok faktörün rol oynadığını belirten Prof. Dr. Mustafa Öztürk, bu faktörlerin neler olduğundan bahsetti. Prof. Dr. Mustafa Öztürk sunumunda, anatomik kısıtlamalar, intraoral greftler, ramustan ve simfizden elde edilen greftler ve bu greftlerin avantajları ile dezavantajlarına değindi.

Yapılan bilimsel çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İntraoal kemik greftleri kullanılarak augmentasyon yapılan bölgelere yerleştirilen implantların marjinal kısmında minimal kemik kaybı meydana geldiğini ve bu implantların %96.9 oranında başarılı olduklarının saptandığını ifade etti. Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

-1
background image