Fakültemiz Konferans Salonuna Kurucu Rektörümüz Merhum Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA’nın Adı Verildi
1 Kasım 2021 | 16:17

Fakültemiz Konferans Salonuna Kurucu Rektörümüz  Merhum Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA’nın isminin verilmesi nedeniyle yapılan törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, 23. ve 27. Dönem Mersin Milletvekili Behiç ÇELİK, Eski Vali ve 20.-21. Dönem Ankara Milletvekili Saffet Arıkan BEDÜK, Yazar A. Yağmur TUNALI, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin GÜRÜ, Prof. Dr. Yılmaz GÜNAYDIN, Fakültemiz emekli öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Köksal BALOŞ, Prof. Dr. Oktay ÜNER, Prof. Dr. Hüsnü YAVUZYILMAZ ve Prof. Dr. Gönen ÖZCAN ile Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Dekan YArdımcıları Prof. Dr. Özgür İlke ATASOY ULUSOY, Doç. Dr. Merve ÇAKIRBAY TANIŞ, Fakülte Sekreteri Barış ÖZÇELİK, Anabilim Dalı Başkanlarımız, akademik ve idari personellerimiz katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Bugün, Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlemiş olduğumuz Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA’yı Anma Programı’nın ilk kısmında, çok değerli katılımcılarımızla beraber merhum hocamızı andığımız bir panel gerçekleştirdik. Programın ikinci kısmında ise Diş Hekimliği Fakültemizde bulunan Konferans Salonuna Prof. Dr. Mehmet Şakir AkÇA’nın adını verdiğimiz bir tören gerçekleştiriyoruz. Bu fikrimizi hocam hayattayken yapmayı arzu etmiştik ve kendisine de iletmiştik. Çok mutlu olmuştu fakat bir türlü gerçekleştirememiştik. Takdiri ilahi böyle tecelli etti. Üniversitemiz yaşadığı sürece hocamızın adı, hizmetleri olduğu bu Üniversitenin kendi branşı olan Diş Hekimliği Fakültesindeki Konferans Salonunda yaşayacak inşallah. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA’yı Anma Programı’na katılan değerli konuklarımıza ve Panele çevrim içi olarak bağlanan Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA’nın kızı Şima AKÇA’ya çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürleri de başta Saffet Arıkan BEDÜK’e ve Prof. Dr. Şakir AKÇA hocamızın kıymetli dostlarına ve öğrencilere yapmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

tören-1 tören-1