Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Söyleşileri: “Uyku Apnesi Tedavisinde Diş Hekimliği Uygulamaları”
24 Haziran 2022 | 10:00

Fakültemiz tarafından düzenlenen bilim söyleşileri serisinde, “Uyku Apnesi Tedavisinde Diş Hekimliği Uygulamaları” konusu ele alındı.

Moderatörlüğünü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör’ün yaptığı söyleşinin davetli konuşmacısı Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nehir CANIGÜR BAVBEK oldu.

Söyleşinin açılışını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR konuşmasında, “Düzenlemiş olduğumuz söyleşilerle meslek hayatında akademik, bilimsel ve sosyal alanda başarı elde eden mezunlarımıza yer veriyoruz. Mesleki anlamda başarılı olmak isteyen genç meslektaşlarımıza rehberlik edebilmek, ağız ve diş sağlığı konusunda halkı aydınlatmak ve toplumsal katkı sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Davetli konuşmacı Doç. Dr. Nehir CANIGÜR BAVBEK söyleşiye, eğitim ve çalışma hayatıyla ilgili tecrübe ve birikimlerini meslektaşlarıyla paylaşarak başladı. Doç. Dr. Nehir CANIGÜR BAVBEK, “Uyku Apnesi Tedavisinde Diş Hekimliği Uygulamaları” konulu sunumunda; obstrüktif uyku apnesi, uyku apnesine interdisipliner yaklaşım, havayolu ve solunum, hastalığı etkileyen faktörler, çocuklarda ve erişkinlerde hastalığın gelişimi, risk faktörleri gibi konulara değindi. Uyku apnesiyle ilgili yapılan çalışmalardan ve çıkarımlardan bahseden Doç. Dr. CANIGÜR BAVBEK, diş hekimleri ve ortodontistlerin pediatrik obstrüktif uyku apnesi hakkındaki farkındalıkları arttıkça ve uyku bozukluğu olan hastalarla daha sık karşılaştıkça bu hastalığın tedavi edilebilme olasılığının artacağını ve morbiditede azalma görüleceğini söyledi.

Söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

resimler-1 resimler-1 resimler-1
background image