Nisan: Ağız Kanserleri ve Otizm Farkındalık Ayı
18 Nisan 2022 | 16:06

Fakültemizde, 18-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay PEKER’in yürütücülüğünü üstlendiği ‘Nisan: Ağız Kanserleri ve Otizm Farkındalık Ayı’ isimli etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe lisans öğrencileri, diş hekimliğine başvuran hastalar ve hasta yakınları, akademik ve idari personelden oluşan 200 kişi katılmıştır.

Etkinlik ağız kanserleri ve otizm spektrum bozukluğu olmak üzere iki ana başlık altında düzenlenmiştir. Ağız kanserlerinin erken belirtileri, risk faktörleri ve kendi kendine ağız muayene yöntemi; otizm spektrum bozukluğunda görülen genel problemler, ağız sağlığı problemleri ve ağız bakımını kolaylaştıracak bilgilere yer verilmiştir. Katılımcılara özellikle kendi kendine ağız muayene yöntemi konusunda bilgilendirme yapılarak, öğretim elemanları eşliğinde bu yöntemi deneyimlemeleri sağlanmıştır.

Ayrıca etkinlik süresince Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Öğretim Elemanları aktif olarak görev yapmış ve interaktif sunumlar gerçekleştirilmiştir.

RESİMLER-1 RESİMLER-1 RESİMLER-1
background image