Fakültemizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Paneli” Düzenlendi.
30 Kasım 2022 | 15:00

Fakültemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle moderatörlüğünü Engelli Kliniğimiz Sorumlu Öğretim Üyesi ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay PEKER’in yaptığı panele konuşmacı olarak Gazi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim, Üstün Zekâlılar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut ÇİTİL ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı Şehir Plancısı Tuba SAYAN destek vermiştir.  

Panele akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimizin yanı sıra Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden öğrenciler ve davetli misafirler katılmışlardır.

Doç. Dr. Mahmut ÇİTİL konuşmasında engelli bireylerin tarih boyunca karşılaştığı tutum ve davranışlardan bahsetmiş ve konuşmasında engelliliğin günümüzdeki tanımı ve durumu hakkında bilgi vermiştir. Engelli bireylerin haklarından ve onlarla iletişim hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığı Şehir Plancısı Tuba SAYAN ise konuşmasında Engellilerde Erişilebilirlik konusunda değinmiştir.

Panel sonrasında katkılarından dolayı moderatör ve konuşmacıları teşekkür sertifikası Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR tarafından takdim edilmiş ve toplu fotoğraf çekiminin ardından panel bitmiştir.

fotoğraf-1 fotoğraf-1 f-1 f-1
background image