Fakültemizde “Akademik Yükseltme ve Biniş Giyme Töreni” Düzenlendi.
23 Mayıs 2023 | 12:00

Fakültemizde akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyeleri için “Akademik Yükseltme ve Biniş Giyme Töreni” düzenledi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür İlke ATASOY ULUSOY, Doç. Dr. Merve ÇAKIRBAY TANIŞ, Genel Sekreter Öğr. Gör. Ragıp AKYÜREK, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan SELÇUK, öğretim üyeleri ve konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ yaptı. Gazi Üniversitesinin 96 yıllık büyük bir çınar olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Bugün burada akademik aşama kaydeden değerli öğretim üyelerimizin biniş giyme törenini gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi, diş hekimliği, ağız ve diş sağlığı açısından teorik ve uygulama eğitimlerinin bir arada yürütüldüğü bilim alanlarından biridir ve büyük fedakarlıklar göstererek, insan sağlığına hizmet eden meslek grupları arasında yer almaktadır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Biz yönetim olarak, göreve geldiğimiz andan itibaren, kadroları hak eden hocalarımızın akademik kriterlerden geçmesi şartıyla kadrolarını süratle verdik. Budan sonra da vermeye devam edeceğiz inşallah. Ben bugün akademik binişlerini giyecek olan öğretim üyelerimizi ve onların başarılı olmalarında emeğini, deneyimini ve katkısını esirgemeyen değerli hocalarımızı tekrar kutluyorum. Akademik hayatınızdaki başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR ise, “Olağanüstü şartlar altında sağlık ordumuzun bir parçası olarak hizmet veren aynı zamanda da akademik çalışmalarında üstün bir başarı göstererek akademik yükseltmeyi hak eden 16 meslektaşımı tebrik ediyorum” dedi. Akademik yükseltmenin oldukça zor bir iş olduğunun altını çizen Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, “Göreve geldikleri günden bu yana Fakültemizdeki 50 öğretim elemanımızın özlük haklarını kazanmasını sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ olmak üzere Üniversitemiz üst yönetimine şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, öğretim üyelerine binişlerinin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

resimler-1 resimler-1 resimler-1
background image