Fakültemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezunlarını Uğurladık.
28 Temmuz 2023 | 17:00

Fakültemiz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir gurur ve coşkuyla uğurladık. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet programına; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Prof. Dr. Fazlı POLAT, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL ve Doç. Dr. Temel ÇAKIROĞLU, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreni, Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Araştırma Görevlileri Çiğdem DÖNMEZ KIRLANGIÇ ve Mert GÜRER’in verdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Bugün, burada, siz değerli mezunlarımızın üniversite hayatınızdaki önemli bir dönemi tamamlamanızı kutlamak için bir araya geldik.  Beş yıl süren bir eğitim-öğretim döneminden sonra mezun olmuş 98 genç diş hekimi arkadaşımızın sevinç ve gururunu hep birlikte paylaşıyoruz” dedi.

Diş Hekimliği eğitiminin beş yıllık zorlu bir süreç olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, şöyle devam etti: “Üniversitemiz sizlerle gurur duyduğu gibi, sizlerin de Üniversitemizin bir parçası olmaktan gurur duyduğunuza eminim. Bundan sonraki meslek hayatınızda kökleri çok sağlam temellere dayanan bir üniversiteden mezun olduğunuz bilinciyle hareket etmenizi ve mesleğinizi etik kurallardan ayrılmadan ve bilimsel doğrulardan sapmadan icra etmenizi arzu ederim.  Mezunlar olarak bundan sonra ki hayatınızda üniversitemize destek olmaya ve üniversitemizin başarısına katkı sağlayamaya sizleri bekliyoruz.”

Konuşmasında öğretim elemanlarına da seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Değerli hocalarımız, sizlerin değerli katkıları sayesinde yetişmiş olan öğrencilerimize meslek hayatlarında daha iyi hekimler olmaları konusunda yol gösterdiniz. Sizleri böyle başarılı mezunlar verdiğiniz için ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bundan sonraki meslek hayatlarında da sevgili mezunlarımızla bağlarınızı koparmadan iletişim halinde kalmanızı arzu ediyorum.”

Mezun öğrencilerin artık deneyimli birer diş hekimi olduğuna işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ sözlerini şöyle tamamladı: “Mezunlarımızın başarılarına ve geleceklerine inancımız tamdır. Yurdumuzun her köşesinde, en iyi sağlık hizmetini vereceklerinden, akademik başarılar elde edeceklerinden ve üzerlerindeki emeklerinizi boşa çıkarmayacaklarından şüphemiz yoktur. Sizleri en içten duygularımla kutluyorum. Sözlerime burada son verirken tüm mezunlarımızı yürekten tebrik ediyor, hayatlarının yeni döneminde başarılar diliyor, herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’dan sonra konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR ise, “Bu yıl 97. yılını kutladığımız Üniversitemiz, Gazi ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almaktadır. Üniversitemizin kuruluşu 1926 yılına, fakültemizin kuruluşu ise 1968 yılına uzanmakta ve Türkiye’nin en köklü eğitim kuruluşları arasında yer almaktadır” dedi.

Diş Hekimliği fakültesinde 84 profesör, 17 doçent, 8 doktor öğretim üyesi, 8 öğretim görevlisi ve 161 araştırma görevlisi yer aldığı bilgisini veren Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, “Fakültemizin yetkin akademik kadrosu, okulumuza ayak bastıkları ilk günden beri sevgili gençlerimizi; gerek iş hayatlarında, gerek sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugünlere getirdiler” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunlarını 1973 tarihinde verdiğine işaret eden Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, bugüne kadar toplam 5 bin 5 mezun verdiklerinin altını çizdi. Fakültenin kuruluşunun 55. yılını büyük bir onurla kutladıklarını da ifade eden Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, gerçekleştirilen törenle 98 mezunu daha uğurladıklarını anlattı.

Dekanımız GÜNGÖR, şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz 5 yıl boyunca verilen yoğun teorik eğitimin yanı sıra zorlu klinik ve pratik sorumluluklarınızı da yerine getirerek meşakkatli ve bir o kadar da zor olan eğitimlerinizi tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun olmanın haklı gururunu ve kıvancını yaşıyorsunuz. Sizler her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayallerinizdeki mesleğinize başlamayı sonuna kadar hak ediyorsunuz.”

Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını kaydeden Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, konuşmasını şöyle tamamladı: “Öğrenci olarak başladığınız bu yolun sonunda hocalarınız ile meslektaş oldunuz. Sevgili genç meslektaşlarım, hayatınız boyunca her türlü yeniliğe uyum sağlayıp, meslek hayatınızda etik kurallara bağlık kalarak, topluma kaliteli ve değerli hizmetler sunacağınıza inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Mezuniyet kütüğü seremonisi ile süren programda, Fakülteyi birincilikle bitiren Dilan DEREYAYLA mezun öğrenciler adına kısa bir konuşma yaptı.

Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden mezuniyet programı, Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Cemal TINAZ’ın verdiği son ders ve hekim yeminini gerçekleştirmesiyle devam etti.

Mezuniyet törenimiz mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini atmaları ve çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

R-1 R-1 R-1 R-1 R-1 R-1 R-1
background image