Fakültemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı
25 Ekim 2023 | 17:00

Fakültemiz 2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Tülin TANER, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsün AKAY ve Doç. Dr. Gamze METİN GÜRSOY, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Fakültemiz Akademisyenler Tiyatro Topluluğu ve Müzik Grubu üyeleri tarafından verilen müzik dinletisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR yaptı. Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR konuşmasında fakülte ile ilgili bilgiler verdi. Fakültenin 1968 yılında kurulduğunu belirten Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, “Hem Üniversitemiz hem Fakültemiz Türkiye’nin en köklü ve seçkin eğitim kuruluşları arasında yer almaktadır” dedi.

Fakültenin güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, 82 profesör, 17 doçent, 9 öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi ve 193 araştırma görevlisi kadrosuna sahip olduklarını dile getirdi. Fakültenin Türkiye’de devlet üniversiteleri içinde ilk olarak engelli kliniği açılan ilk diş hekimliği fakültesi olduğunu belirten Prof. Dr. GÜNGÖR,  Gazi Hastanesi ile çocuk ve yetişkin, sağlam ve engelli hastalar için ortak ameliyathane protokolü olduğunu belirterek, bunun da bir ilk olduğunu söyledi.

“Hem lisans hem de lisansüstü eğitimde en çok diş hekimi ve uzman diş hekimi yetiştiren, dokuz anabilim dalının hepsinde yüksek lisans ve doktora eğitimi sunan ender diş hekimliği fakültelerinden biriyiz” diyen Dekan Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, öğrencilere şunları söyledi: “Zorlu bir sınav sürecini çok çalışarak geride bırakmış sevgili öğrenciler, Diş Hekimliği öğrencisi olmak, zorlu bir o kadar da mukaddes bir mesleğe sahip olabilmek için özveri ve yoğun çalışma gerektiren bir eğitim safhasına geçtiniz. Hekimliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizi giyerek mesleğinizin ilk adımlarını atacaksınız. Nasıl ki mesleğe böyle tertemiz bir önlük giyerek başlıyorsanız bu süreçten itibaren dürüst, etik değerlere bağlı, insana değer veren, adaletli birer hekim olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bugüne değin göstermiş olduğunuz başarılarınızın ömür boyu devam etmesini diliyorum. Aramıza hoş geldiniz diyor, hepiniz saygıyla selamlıyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ise konuşmasına Gazi Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri aramızda görmekten dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını söyleyerek başladı. 97 yıllık tarihi ile Üniversitemizin Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan, deneyimli ve nitelikli akademik kadrosu ile Türkiye’nin lider ve marka üniversitelerinden biri olan Üniversitemiz 2017 yılında araştırma üniversitesi seçilmiştir. Üniversitemiz 2022 yılı YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı değerlendirmeleri neticesinde 5 yıl süreli "Tam Akreditasyon" alma başarısını göstermiştir. Eğitim ve araştırmada öncü olan ve kalite odaklı bir eğitim sunan üniversitemiz, sorgulayıcı, yenilikçi, etik değerlere bağlı, insana saygılı, topluma karşı sorumlu, çevreye duyarlı, özgüveni olan, liyakat esaslı, aidiyeti gelişmiş, tarihine ve kültürüne bağlı bireyler yetiştirmeyi benimsemiştir” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ velilere, “Büyük bir heyecan içinde evlatlarınızın başarısına tanıklık ediyorsunuz ve elbette en fazla gururlanması gereken sizlersiniz. Deneyimli ve güçlü akademik kadrosu ile çocuklarınız emin ellerde eğitim alacak olup, alanında donanımlı birer hekim olacaklardır” ifadesini kullandı.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, öğrencilerden öğrenim süreçlerini verimli bir şekilde geçirmelerini istedi. “Bu özel günde yeni bir yolculuğun başlangıcını temsil eden bu beyaz önlükleri gururla giyin” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Topluma hizmet eden, etik değerleri gözeten ve bugün üzerinize giyeceğiniz bu beyaz önlüklere layık hekimler olarak yetişmeniz bizlerin yegâne amacıdır. Hekim olduğunuzda da sizlere gelen her bir hastanıza anneniz, babanız, ablanız, ağabeyiniz ya da kardeşinize davrandığınız gibi davranmanız, onların daha çabuk iyileşeceklerine emin olabilirsiniz.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanı Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Tülin TANER, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA, Dekan Yardımcılarımzı Doç. Dr. Gülsün AKAY ve Doç. Dr. Gamze METİN GÜRSOY tarafından, dereceye giren öğrencilere ve TÜBİTAK kapsamında araştırma projeleri kabul edilen öğrencilere sertifikaları verildi.

2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giyme Töreni, Fakültemize yeni başlayan öğrencilere beyaz önlük giydirme seremonisi ile sona erdi.

Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1
background image