Fakültemizde “22 Kasım Diş Hekimleri Günü Etkinliği ve Akademik Yükselme Biniş Giyme Töreni” Düzenlendi.
22 Kasım 2023 | 16:00

Fakültemiz tarafından “22 Kasım Diş Hekimleri Günü Etkinliği ve Akademik Yükselme Biniş Giyme Töreni” düzenlendi. Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsün AKAY, Doç. Dr. Gamze METİN GÜRSOY, Fakültemiz kurucu dekanı ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal BALOŞ, öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve konuklar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Akademisyenler Tiyatro ve Topluluğu ve Müzik Grubu tarafından verilen müzik dinletisi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, “Tıp ve diş hekimliği eğitimi, insan sağlığı için üniversite yıllarından başlayarak, modern tıbbın sürekli ilerlemesi ile kendini yenileme, bilimsel gelişmeleri takip etme ve uygulamaları gerektiren önemli hayat boyu süren bir eğitim sürecidir” dedi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı POLAT, konuşmasını şöyle tamamladı: “İnsanlığa nitelikli bir yaşam sunmayı ilke edinen, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda sağlıklı bir hayat sürmesi için çalışan, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan tüm diş hekimlerimizin 22 Kasım Diş hekimleri Günü’nü kutluyorum. Bugün burada ayrıca yeni akademik yükselmelerini almış değerli öğretim üyelerimizin biniş giyme törenini gerçekleştirmek üzere de bir araya gelmiş bulunuyoruz. Özverili çalışmalarının bir sonucu olarak almış oldukları bu değerli unvanlarından dolayı tüm hocalarımızı en içten duygularımla kutluyorum. Ayrıca biniş giyecek öğretim üyelerimizi ve onların başarılı olmalarında emeğini, deneyimini ve katkısını esirgemeyen hocalarımızı da yeniden kutluyorum.”

Açılışta konuşan Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR ise, “Ülkemizde 22 Kasım Diş Hekimleri Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile bütün meslektaşlarımın Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum” dedi.

Dekan Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, sözlerini şöyle tamamladı: “Akademik hayatta en önemli mutluluklardan biri de akademik aşama kaydetmektir. Diş hekimliği gibi hem teorik hem de uygulamalı yoğun eğitimin bir arada yürütüldüğü alanda akademik çalışmaları yürütmek oldukça meşakkatli bir süreçtir. Akademik yükselme alan tüm öğretim üyelerimizi azim ve özverili çalışmalarıyla elde etmiş oldukları bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlenmesine, ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde; bilim, teknik ve sanatı birleştirerek özveriyle çalışan tüm hekimlerimizin 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Köksal BALOŞ, “22 Kasım Türk Diş Hekimliği Beyaz Önlük” adlı konferansı verdi. “Buradan ayrılalı 15 yıl oldu, sizlerle bu çatı altında birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum” sözleri ile konuşmasına başlayan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal BALOŞ “Beyaz Önlük” konulu konferansı ile Cumhuriyet, Gazi Diş Hekimliği Fakültesi, beyaz önlük ve doktorluk konularında 60 yıla dayanan diş hekimliğine ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Prof. Dr. Köksal BALOŞ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Batı’da 1839’da Baltimor’da başlayan diş hekimliği eğitimi ülkemizde ancak 1908 yılında başlamıştır. Bu zamana kadar Anadolu’da berberler ve nalbantlar diş çekmekte idi. Günümüzde ise ülkemizde 100’ü aşkın diş hekimliği fakültesinden her yıl 2000 diş hekimi mezun olmaktadır. Mezun sayısından ziyade iyi eğitilmiş, doğru yetiştirilmiş, emek verilmiş diş hekimlerine ihtiyacımız var. O zamanların az sayıdaki değerli hocalarımızdan öğrendiğimiz bilgiler ve etik değerler doğrultusunda biz de kendi öğrencilerimizi yetiştirdik.”

Diş hekimliğinin kişinin kalbi ile yapacağı meziyet gerektiren kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köksal BALOŞ, “Hasta olmak kolay değildir. Sabaha kadar diş ağrısı çekmiş hastanın durumunu, psikolojisini iyi anlamak gerekiyor. Diş hekimliği hastalarınızı iyi dinlemekle başlar. Makineler, biyokimya testleri ile hastanızı dinlemeyeceksiniz, hastanızın hikayesine öncelikle dikkat edeceksiniz. Tedavinizi gerçekleştirip hastaların sağlığını onlara vereceksiniz. Bunu yaparken etik ilkelere azami özen göstermeniz en önemli husustur. Sadece ülkemiz değil tüm dünya kötü günler geçiriyor. Bu sebeple iyi bir diş hekimi olmak için etik değerlere mutlaka riayet etmelisiniz” diye konuştu. Prof. Dr. Köksal Baloş, konuşmasını şu sözlerle sona erdirdi: “Ülkemizde halen bugün diş fırçalama oranı çok düşük, bir diş fırçasını bütün aile kullanmaktadır. Toplumsal olarak ağız ve diş sağlığının korunması için bireye küçük yaşta ailede ve okulda ağız ve diş sağlığının öğretilmesi gerekiyor. Hala bugün diş çürüğü aynı, diş hastalıkları aynı ama ilaçlar ve teknoloji değişti ve onlar kazandı. Diş hekimleri olarak bu toplumsal bilinci oluşturmak öncelikli görevlerimiz arasında yer almaktadır.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, dekan yardımcıları ve bölüm başkanları tarafından 2023 yılında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerine binişleri giydirildi.

Akademik Biniş Giydirme Töreni, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

 

Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1 Fotoğraflar-1
background image