Fakültemiz Özel Gereksinimli Çocuk ve Erişkin Hastaların Genel Anestezi ile Tıp Fakültesi Gazi Hastanesinde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerini Alabilmeleri İçin Ameliyathane Açıldı.
7 Mart 2024 | 17:25

Özel gereksinimi olan çocuk ve erişkin hastalara ağız ve diş sağılığı hizmetlerinin ameliyathane ortamında genel anestezi ile güvenli bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla Üniversitemiz Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi E blok 8. katta ameliyathane açıldı. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı POLAT, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper CEYLAN, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan BOSTANCI, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa KAVUTÇU, Cerrahi Tıp Bilimleri, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer KURTİPEK, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Temel ÇAKIROĞLU, Dr. Ahmet Bilal DOSTBİL, Genel Sekreter Mehmet Ali ÖZKAN, öğretim elemanları ve çalışanlar katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışı yapılan ameliyathaneyi gezerek incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Musa YILDIZ, hastalar ve yapılan işlemler ile ilgili bilgi alarak, özel gereksinimi olan çocuk ve erişkin hastaların ağız ve diş sağlığı problemlerinin başarıyla tedavi edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, tedavilerin daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi bireye ulaşmasında gerekli olan tüm gereksinimlerin karşılanacağını da vurguladı.

Açılışı yapılan ameliyathanede, Fakültemiz hekimleri özveri ile çalışmalarına devam ediyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi E Blok 8. kat ameliyathanelerinde hizmet verilen hastalara Fakültemizin uzman hekimleri tarafından gerekli olan dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği ve çekim gibi birçok alanı içeren işlemler tek bir seansta yapılarak hastaların ağız ve diş sağlığı problemlerine çözüm sağlanıyor.

Özel gereksinimi olan çocuk ve erişkin hastaların ağız ve diş tedavilerinin normal şartlarda yapılmasına engel teşkil eden en önemli sorun olan uyum ve uzun süre hareketsiz kalabilme konuları genel anestezi ile kolaylıkla çözümlenebiliyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Fakültemiz ekiplerinin uyumlu çalışmaları ile nörolojik, zihinsel ya da bedensel engeli olan hastalara ameliyathane içerisinde genel anestezi altında güvenli bir şekilde ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunuluyor.

Ameliyathanede, haftada 2 gün özel gereksinimi olan çocuk ve erişkin hasta kabulü yapılıyor. Tedavi olacak hastaların tedavileri Fakültemiz Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut ODABAŞ ve Engelli Klinik Sorumlusu Prof. Dr. İlkay PEKER gözetiminde muayene edilerek planlanıyor. Yoğun talep nedeniyle ameliyathane günü ve yatarak tedavi olma ihtiyacı konularında çalışmalar devam ediyor.  

 

 

 

 

foto-1 foto-1 foto-1
background image