Fakültemizde "Birim Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" Yapıldı.
20 Mayıs 2024 | 11:09

Üniversitemiz Strateji Geliştirme Kurulunun Akademik Birimlere yönelik Birim Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Süreci Toplantısının ilki Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR başkanlığında Fakültemizde gerçekleştirildi.

Fakültemiz Prof. Dr. Mehmet Şakir AKÇA Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Dekanımız Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsün AKAY, Doç. Dr. Gamze METİN GÜRSOY, Kurumsal Veri Yönetim Sistemi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre BORAN, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Emre ÇAKIR ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında görev yapan Öğr. Gör. Dr. Zeynep BUMİN SÜZEN, Doç. Dr. Nurcan TURAN OLUK ve Fakültemiz Stratejik Planlama Ekibi üyeleri yer aldı.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, 2024-2028 Stratejik Planı dönemi kapsamında birimler tarafından hazırlanan stratejik planların izleme ve değerlendirme süreçlerinde birimlerden beklenenler hakkında bilgi verdi. Stratejik planda yer alan hedeflere ulaşmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Bayındır, izleme ve değerlendirme çalışmalarının birimlerde sistematik bir şekilde yürütülmesini desteklemek amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini ifade etti. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, yeni plan dönemi itibariyle birimlerden stratejik planlarına ilişkin altı aylık dönemlerde izleme ve yıllık olarak da değerlendirme çalışmaları yürütmelerinin ve bu çalışmaların sonuçlarının, birimlerin iç ve dış paydaşlarının katılım sağladığı toplantılarda değerlendirilmesinin beklendiğini söyledi. Stratejik planların değerlendirilmesinde güvenilir veri toplamanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır bu süreçte Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörlüğü tarafından birimlere gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR’ın açılış konuşmalarını takiben Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen de stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarının önemi ve yöntemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Birim stratejik planlarının altı aylık sürelerde izlenmesinin planların yılsonu gerçekleşmelerini güvence altına almak üzere gerekli tedbir ve faaliyetlerin planlanması için büyük önem arz ettiğini belirtilen Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen bu kapsamda birimlerde performans göstergesi ve hedef gerçekleşmelerinin hesaplanma yöntemi ve hedefler düzeyinde değerlendirmeler yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Fatih Emre Boran ise stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarındaki veri toplama süreçleri ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Veri toplama sürecinde dikkat edilecek hususlar ve göstergelere ait veri kaynakları hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Fatih Emre Boran, kurumsal hafızanın birimlerde oluşturulması için birim stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarında Kurumsal Veri Yönetimi Sistemi ile verilerin toplanması gerektiğini söyledi. Kurumsal Veri Yönetim Sisteminde tüm alt birimlerin tanımlandığının altını çizen Prof. Dr. Fatih Emre Boran, gerekli yetkilendirmeler ile üniversite tüm birimlerin sistemi kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

tören-1 tören-1
background image